menu close menu

V Trening centru S, se vam prehranski svetovalec na osnovi individualnega pogovora, posveti posebej. Spozna posameznikove prehranske navade in življenjski slog, katera so izhodišče za nadaljnjo obravnavo oziroma sestavo prehranskega načrta.

 

V TCS-ju je temelj svetovanja ne samo na sestavi jedilnika, temveč je cilj dolgoročno spreminjanje posameznikovih navad s pomočjo pogovorov, nudenja podpore, psihološke podpore , motivacije, kjer se družimo s treningi, ter vsesplošnega podajanja znanja o prehrani. Zato pri našem svetovanju dajemo poudarek na dolgoročne cilje in spremembe prehranjevalnih navad in s tem tudi življenjskega sloga, s katerimi lahko pozitivno in motivirano nadaljujete pot do svojega cilja ali poti do bolj zdravega načina življenja.

 

Komu je svetovanje namenjeno:

 

  • ob izgubi ( hujšanje ) ali pridobitvi telesne teže
  • športnikom
  • mladostnikom

 

Na podlagi razgovora in ugotovitev, ter tudi antropometričnih meritvev (višina, teža, odstotek telesne maščobe) in izračunov bazalnega metabolizma, ter celodnevne energijske porabe, skupaj določimo cilj, ki ga posameznik želi doseči. Pomembno je, da so cilji, ki jih oblikujemo jasno definirani, dosegljivi, realni in časovno merljivi. Prehranski načrt vsebuje jedilnik posameznika, kateri zajema natančno izračunane vrednosti makrohranil in primernega energijskega vnosa, glede na zastavljeni cilj. Načrt vsebuje optimalno razporejene obroke, potrebne recepte za pripravo jedi ( ki si ga pripraviš lahko po svoje ob točno napisanih makrohranilih ). Osnova za dosego cilja je ob tem vsem, trening in komunikacija, katera se odvija med nami tekom druženja, treningov.

 

Danes nas obkroža ogromno informacij o »zdravem prehranjevanju«, razne revolucionarne hitre diete in napotki o tem kaj jesti in česa ne in v poplavi teh informacij je težko ugotoviti, katere so tiste, ki jim lahko zaupamo in katerim ne. Zato vam naše izkušnje skozi športno življenje lahko pomagajo in nudimo osebne pogovore vsak dan. Prednost tega je direktno in hitro pridobiti določeno informacijo o uradnih prehranskih smernic in zbistritvi miselnosti kaj je prav ali ne, ali pa, če si na pravi poti.

 

Uvajanje sprememb v prehranjevanju ni preprosto, zato je podpora bistvenega pomena. Svetujemo posamezniku ali skupinam, izhajamo iz vaših potreb in želja.

 

Prava izbira prehrane, ter redna telesna aktivnost sta bistvena gradnika našega zdravja. To je danes nesporno dokazano.

 

Pameten  odnos do hrane, ki nam poveča življenjsko energijo, izboljša naše počutje, nam omogoča vzdrževanje primerne telesne mase ter zmanjšuje tveganje za nastanek različnih bolezni. Prehranjevanje, ki krepi in ohranja naše zdravje. Skupaj se naučimo zdravih prehranjevalnih navad, ki bodo za vas uresničljive in bodo zato lahko postale del vašega življenja na dolgi rok.

Posvet glede prehrane je samo v dopoldanskem casu.

Na posvet se prijavis z namenom, da sestavimo prehranski nacrt.

Cenik:

Prehranski načrt 1 + svetovanje 60,00e

Prehranski načrt 2,3..sprememba 40,00e