menu close menu

Dobro je vedeti: za oblikovano telo je pomemben pravilno strukturiran trening in upoštevanje smernic o prehrani, ter po želji uporabo prehrambenih dodatkov.

 

Kadar je cilj izguba teže, mora biti energijsko ravnovesje negativno. Ustvariti je potrebno kalorični deficit, kateri ne sme biti previsok. Zato so v tem primeru dobrodošli prehranski dodatki in s tem uravnovesiš pravilno razmerje. Ampak samo sprememba prehrane v življenjskem slogu ni dolgoročno učinkovita pri uravnavanju teže, kajti za zmanjšanje maščobne mase in za vzdrževanje telesne teže je pomemben tudi trening. Ko trening postane rutina, tudi potrebe, ki se ustvarijo po treningu, pospešijo presnovo. Ob pravilni izbiri vsakodnevne prehrane in prehrambenih dodatkov še dodatno povečamo ta proces presnove.

 

Porast prekomerne telesne teže vedno bolj ogroža zdravje populacije. Zaradi tega je uravnavanje telesne teže postala ena glavnih vlog osebnih in skupinskih trenerjev.

 

Popularnost razno raznih diet se je v zadnjih letih zelo povečala zaradi medijske promocije, napačnega prepričanja, da se da teže znebiti na hiter način, ki ne vključuje veliko truda.

 

Diete, ki poudarjajo preveliko zmanjšanje vnosa kalorij, pogosto povzročijo zmanjšanje puste mase, medtem, ko močno povečanje kalorij povzroči povečanje maščobne mase. Da se izognemo obema scenarijema, je potrebno izvesti nadzorovane spremembe v dieti in aktivnostih, kar bo učinkovalo na tkiva, ki jih želimo spremeniti. V Trening centru S opravimo lahko tudi meritev telesne sestave, kjer se spremlja nivo maščobe in puste mase. Zakaj tukaj pridejo v poštev prehrambeni dodatki? Posamezniki, ki jim je težko jesti pogosto, lahko to pomaga, da izpolniš potrebo po kalorijah in dosežeš rezultat in seveda po treningu, kjer je pomembna regeneracija, kajti spočito, regenerirano telo bolje funkcionira.

 

Na trgu obstaja ogromno število prehrambenih izdelkov, ki pripomorejo pri oblikovanju telesa, zdravju telesa, aktivnejšem življenju. Ob večletnih izkušnjah tako v profesionalnem športu, kakor rekreativnem športu, smo izbrali najučinkovitejše prehrambene dodatke, da Vam ni potrebno razmišljati, katerega kupiti, za hitrejšo dosego vašega cilja.