menu close menu

Trening mešanih borilnih veščin je učenje, kako braniti sebe v različnih situacijah. Poznavanje le tega vam pomaga, da se lahko počutite manj tesnobni v javnosti. Naučili se boste osnov, kako hitro onemogočiti napadalca, tako da lahko sebe rešite in se odmaknete proč. Torej, kako izkoristiti kratek čas in prostor, da se lahko rešite.

 

Trening

 

Treniranje ima tudi telesne koristi kot so, mišični tonus in moč, izboljša ravnotežje in koordinacijo, ter učinkovito vpliva na kardiovaskularni trening. Pomaga vam izboljšati vaše splošno fizično stanje in duševni pristop k zdravju in vašemu aktivnemu telesu, kar vam vse to tudi omogoča pobeg – rešitev iz napada. Zaradi različnih gibov in potez, brc, udarcev, vzvodov, prijemov, obratov, bo vaše telo pridobilo tudi na fleksibilnosti, moči in vzdržljivosti. Samoobramba uči, da je potrebno več, kot samo moč, da premagate napadalca.

 

Povečanje samozavesti

 

Trening vam pomaga pri razvoju večjega zaupanja vase in svoje okolice. Pomaga vam, da se naučite boljšega zavedanja svoje okolice in pripravljenost na nepričakovano. Vsaka oseba ima sposobnost, da se brani. Na treningih pa to stanje znatno povečaš, spoznaš nove ljudi in najdeš nove načine, kako sodelovati z drugimi.

 

Varnost

 

Trening vam poda možnost, da zaščitite sebe in premagate napadalca. Spoznaš kako braniti sebe in se lahko počutite bolj pogumni, ko hodite ponoči sami.

 

Ravnotežje

 

Izboljšanje vašega ravnotežja ne vključuje samo fizično ravnovesje vašega trupa, ampak tudi duševno ravnovesje za izboljšanje osredotočenosti. Različne borilne veščine trenirajo, kako podati pozornost na vašo ciljno točko – tarčo, med nadzorom vašega telesa. Brez ravnotežja je skoraj nemogoče iti v » borbo ». Skozi to pridobivanje boste bolje pripravljeni, da se zaščitite psihično in fizično.

 

Samodisciplina

 

Med učenjem in rastjo vaših samoobrambnih sposobnosti, razvijate tudi svojo samodisciplino. Moraš biti motivirana in predana v praksi. Tako, se naučiš tudi zastavljati določene cilje. Pomaga vam razviti pogon, ki ga morda prej niste imeli.

 

Samo spoštovanje

 

Naučite se samo spoštovanja. Borilne veščine vas naučijo tudi na osredotočenje okoli sebe, zaupanje in spoštovanje samega sebe kot drug drugega. To je koristno v življenju. Če ne spoštujemo samega sebe, kako lahko potem spoštovati druge? To se naučite, ko se prakticira realnost s trening partnerjem. Medsebojno zaupanje med obema.

Če ne spoštujemo sami sebe, je malo verjetno, da bodo drugi spoštovali vas in dobili medsebojno zaupanje.

 

Fighterski reflex

 

V borbi, gibanje je moč. Ne morete stati okoli in čakati, da vaše napadalec naredi naslednjo potezo. Premikanje in instinkt sta gonske reakcije, ki so zelo pomembne. Trening pomaga razviti tvoje reflekse, ki vam bodo omogočili, da se premaknete hitro in strateško v taki situaciji. Da boste vedeli kam stopiti in kam udariti.

 

Ulična kontrola

 

Trening bo okrepil vaše zavedanje na okolico. Nikoli ne veš, kdaj se zgodi napad, nikoli nisi planiral/a tega. Tako se v podzavesti naučite, da ste » vedno na preži » v vaši okolici, na ulici. Za sekundo prideš šokiran/a, ampak imaš potrebne reakcije, da se zaščitiš. Trening vam bo pomagal pridobiti to zavest, če se taka situacija približuje.

 

Psihična kondicija

 

Bistvo treninga je tudi to, da si pripravljen/a za vse situacije, ki lahko prinesejo škodo za vas. Psihična pripravljenost je zelo pomembno, ko gre za samoobrambo. Usposabljanje in vaje so predpriprava za adrenalinsko stanje, ko se situacija pojavi. Ko nekdo pride do vas, boste doživeli ta » adrenalin ». Tako se telo odziva na boj ali pa, ko letalo vzleta. Traja nekaj sekund, zato morate biti psihično pripravljeni, da se znaš ustrezno spopasti z nevarno situacijo. Psihična pripravljenost bo delovala na vaše reflekse in vaše zavesti pred napadom. Torej, osredotočenost tako psihično kot fizično. Če ste pripravljeni, boste bolj uspešni v nevarnem položaju to ne bo odvzelo vso energijo iz vas.

 

Učenje nekaj novega

 

Ni vsak dan, da imate priložnost, da se naučite nekaj novega.

Učenje novih stvari vas spodbuja k svojim uspehom in sprejemanju svojih porazov. Obe zadevi so pomembni za vključevanje v zdrav in psihično močen način življenja.

 

 

1prenos (1) images