menu close menu

Hiit razpored med 21. in 25. februarjem

Medtem, ko so nekatere stvari s starostjo boljše, funkcija našega srca pa ni ena izmed njih.

Srce je samo po sebi kompleksen mišični organ, ki ritmično deluje v času našega življenja. Vsako leto, veliko bolezni vpliva na srčno žilni sistem in onemogoča lepo življenje pri ljudeh ( previsok pritisk, kap, smrt ).

Najboljša zaščita pred srčno žilnimi bolezni je redna telovadba. Vemo, da trening izboljšuje delovanje srca na več načinov. Zadnje raziskave so tudi pokazale, da trening upočasni procese staranja v srcu. Torej, leta gredo gor, srce ostaja mlajše. Staranje pripelje, do poškodb DNK in izgubo telomere. Telomeri so posebne strukture na koncu DNK-verige. Njihova funkcija je zaščita kromosomov pred okvarami, s staranjem pa se telomeri postopoma krajšajo. Trening je najcenejši in neposreden ukrep za povečanje srčnega DNK in popravila telomere. Neaktivnost vas lahko postara za kar 8 let.

Zdrav življenjski slog lahko upočasni proces krajšanja telomerov, s tem pa zmanjša tveganje za nastanek diabetesa, različnih oblik bolezni in srčno-žilnih bolezni.

Torej, treniraj in ostani mlad!

Kako si boš razporedil/a hiit treninge za ta teden:

Ponedeljek: Kardio

Torek: Mix1

Sreda: Plyo

Četrtek: Mix2

Motivacija, znanje, rezultat.

Spremeni poglede, spremeni sebe, spremeni igro.

Trening center S so rezultati, telesni in mentalni.

Ena karta za vse skupinske treninge ( klin na urnik ), ki se med seboj razlikujejo, tako, da bo telesni rezultat hitrejši. Mešanje različnih tipov treningov pripomore k hitrejšemu cilju, ki si ga zadaš. Izbira teh treningov ti tudi dvigne boljšo motivacijo, voljo, ker ti pri pestri izbiri treningov ne bo dolgčas.

20. 2. 2022 | Novice/blog | Komentarji so izklopljeni za Hiit razpored med 21. in 25. februarjem