menu close menu

HMB prehranski dodatek za resne rekreativce in športnike

 

Suplement nove generacije, ki je nastal že pred več kot 15-imi leti. Telo ga proizvaja v mišično tkivo v količini od 0,3 – 1 gr. dnevno. Najde se ga v rastlinskem in živalskem svetu, ampak so količine premajhne za bilo kakšen pozitiven učinek. Telo lahko ustvari 3 grame HMB-a iz konzumiranega 60 g leucina, ampak to bi bilo predrago konzumiranje.

V raziskavi na Wichita State University v Kansasu, je HMB pokazal, da upočasnuje proteolizo ( proces razpad mišice, za kar se poveča mišična masa, moč in hitreje se telo regenerira ).

Pozitivni argumenti oso bili ( če se HMB konzumira 3 grame dnevno ) pri tekačih na dolge proge. Ščiti mišice, ko jih naporen tek uničuje. Pokazalo se je, da je za 50% boljši učinek teka.

Priporočena doza je 3-6 gramov dnevno ( po izkušnjah in pogovorih z ostalimi bi bilo 3 gr. dovolj ), s tem, da se vzame zjutraj, ko vstaneš, po treningu in pred spanjem. Niso znani stranski učinki, je pa na osnovi tega, ko je telo močnejše in hkrati bolj fit, tudi padel holesterol za 7%.

 

Športni dodatek, za resne rekreativce. Ker je fit življenje boljše življenje.

 

16. 3. 2017 | Novice/blog | Komentarji so izklopljeni za HMB prehranski dodatek za resne rekreativce in športnike