menu close menu

Tehtnica ni vedno merilo

cant-lose-weight

 

Ne zaupajte preveč vaši tehtnici. To ste verjetno že slišali. Ampak res, naredi si uslugo in ne poslušajte vage.

Ona pove eno stvar  in le eno stvar: koliko ste težki ( v tem trenutku, na tem planetu ). Vaga ne prepozna in ne more poročati o hrambi vode v telesu, pridobivanje mišične mase, napenjanje, ali koliko ogljikovih hidratov si večer prej namestil vase.

Prav tako ne ve, če ste pričeli z novim treningom. Če ste, se zna zgoditi, da bo vaša teža v prvih nekaj tednih malo šla gor. Ni nujno, ampak imam primere, ko se to zgodi. Tako, da, ne glede, kako vago imaš doma, ona ne pove o napihnjenosti, mišični masi…itd.

Nič se ustrašit, zato smo tu.

Za nekatere od nas je vaga duševno merilo za fitnes uspeh. Tehtali smo se vsako jutro in se navadili na to, da je vaga kazala različne številke, večkrat pa višje od prejšnjih.  Ampak, potem pa smo se začeli zavedati, da tehtnica ni resnična in zdaj jo uporabljam kot merilo, da grem v pravo smer oziroma sem na pravi smeri, pravi poti.

Prav tako je postalo zelo jasno tudi to ( po vsako jutranjem tehtanju  ), da hujšanje ni linearno. Nekaj dni sem bil težji, ostale dni lažji. Ampak kljub temu si želiš izgubiti par kilogramov. Hlače so tesne in se počutiš neprijetno. Tega ne želimo.

Torej, zato sem pričel z našimi programi v Trening centru S in pomagati, biti ljudem na razpolago, da pridejo do želenega cilja z novimi tipi treningov in usmerjanju v pravilno prehrano. Od decembra 2015, pa do sedaj, smo dokazali, da smo res učinkoviti in vadeče smo pripeljali do določenih ciljev, do želenih rezultatov. Vsak, ki je redno treniral po napotkih, se je po dveh mesecih do treh, počutil bolj fit, hlače so stale bolje, opažanja so bila videti v večih predelih telesa kot so roke, noge, zadnjica, trebuh in počutili so se močnejši.

Nekateri so vidno izgubili težo na pameten način in še vedno trenirajo. Ampak rezultati so bili tudi nekje drugje.

Torej, vizuelno in v meritvah. Zato, ne čakat en mesec, takoj se izmeri na predelih telesa ( okoli pasu, na najširšem delu pasu, boki, prsi, biceps, stegno, podlakti na najširši točki, zapestju in vratu ) in ob pravilno sestavljenem treningu se lahko spremljaš.

Rezultati so, pravilen trening, pravilno planiran, motivacijski trening. Že v 30 dneh so nekateri  izgubili obseg okoli pasu, spodnjem delu pasu in bokih. No, v enem mesecu so to majhne številke, ampak v Trening centru S smo učinkoviti, to je pomembno.

Po kasnejših mesecih in meritvah z določenimi osebami je bilo tudi vidno izgubljena maščoba in odstotek telesne maščobe za par procentov. Ampak to samo s treningom. Zato v Trening centru S tudi usmerjamo v pravilno prehranjevanje, da bo rezultat in počutje še boljše.

 

Vedno na razpolago za svetovanje o planiranju treningov in prehrani.

 

Izvajamo tudi brezplačne meritve telesne sestave in s tem tudi spremljamo vaš napredek.

 

Trening center S, Znanje, Motivacija, Rezultat

30. 4. 2016 | Novice/blog | Komentarji so izklopljeni za Tehtnica ni vedno merilo