menu close menu

Pet razlogov, zakaj je skupinski trening hrana za vašo dušo

 

images (1)

Trening zmanjšuje stres in blaži anksioznost,

sprošča endorfine, ki ustvarjajo občutek sreče in evforije. Študije so tudi pokazale, da pravilni treningi olajšajo razna bolezenska stanja. Skupinski trening pomaga vašemu telesu, da dobite smisel dobrega, odličnega počutja.

 

Trening izboljšuje samozavest

Vemo, da takoj, ko začneš trenirati se počutiš bolje. Ne glede na težo, velikost, spol ali starost, trening takoj povečuje našo samozavest in nam daje bolj pozitivne samopodobe. V Trening centru S bo treniranje smiselno.

 

Trening pomaga nadzorovati apetit

Telesna dejavnost spodbudi v telesu sprostitev dopamina, povezano z užitkom – torej je manj verjetno, da hrepenimo po sladkih živilih. Trening je najboljša rešitev za pomoč pri nadzorovanju zasvojenosti s hrano. Svoje telo popeljete v svet dobrega, kjer so pa tudi psihološke koristi, ki vam omogočajo boljši nadzor po hrepenenju nad sladkarijami.

 

Trening krepi našo sposobnost, da se lažje sprostimo

Za nekatere ljudi lahko že zmerna vadba zagotavlja enak učinek kot uspavalna tableta – tudi za tiste z nespečnostjo. Biti aktiven, omogoča našim telesom, da delujemo ciklično. Delo, počitek, regeneracija. To lahko vodi k boljšemu sproščanju in posledično temu tudi boljšemu spanju.

 

Treningi nam pomagajo, da postanemo še bolj delavni, dejavni, fokusirani

Raziskave kažejo, da so zaposleni, ki redno trenirajo bolj produktivni in imajo več energije, kot tisti, ki sedijo pri mizi ves dan. Seveda, tu je prisoten tudi rezultat in cilj, ki ga dosežemo skupaj. Če malo tega časa odvzameš od mize in ga usmeriš v trening, boš potem za mizo z manj časa naredil še več. To je resnica. Škoda je tega časa in te volje, ki ti ga za cel dan vzame miza. Biti fizično sposoben nam tudi pomaga ostati bolj duševno oster.

 

Vaš Trening center S team

 

23. 1. 2016 | Novice/blog | Komentarji so izklopljeni za Pet razlogov, zakaj je skupinski trening hrana za vašo dušo
Oznake: