menu close menu

5 nasvetov za štartanje tega leta, kot ste si ga zamislili

High Res JPG (22)

Novo leto je priložnost za razmislek in mogoče za reprogramiranje. Začetek  januarja je čas, ki si ga vzameš zase in se osredotočiš nase, na svoje dosežke, ki jih želiš doseči datumsko in kako bi prihodnost izgledala. Zdaj je čas, da načrtujete svoje cilje za leto 2016.

 

Tukaj je pet načinov, da pričnete leto pravilneje

 

  1. Ostanki resolucij

Celoten koncept postavljanja novoletnih resolucij je pomanjkljiv, ker novoletne rešitve ne delujejo. Raziskave kažejo, da je le osem odstotkov nas vseh, ki si določijo novoletne rešitve, le malo takih, da se načrti dejansko  uresničijo. Izraz “Resolucija” pričara negativnosti, vas spodbuja, da se osredotočite na težave in ko si postavljaš resolucije, se življenje počuti temno, težko in zastrašujoče. Postavljanje ciljev je veliko bolj pozitiven pristop, ki nas pripelje na našo naslednjo točko …

 

  1. Zastavi si cilj

Cilji spodbujajo izboljšanje, napredovanje in optimizem in to je tisto, kar vas postavlja in motivira da uspete. Ameriški pesnik, pisatelj in zgodovinar Bill Copeland je povzel namen postavljanja ciljev, ko je dejal: “. Težava z neimeti ciljev je isto kot, da preživiš svoje življenje s tekanjem gor in dol po polju in nikoli ne prideš do rezultata”

Postavljanje ciljev zaznamuje prvo točko proti uspehu in postavljaš svoje življenje v način delovanja. Majhne zmage so skrivnost za zagotavljanje velikih ciljev. To bi lahko pomenilo, da zamenjaš  sredi popoldneva sladico za peščico orehov, privarčuješ samo en euro na dan ali narediš, da bo tvoje jutro  bolj produktivno z nastavitvijo alarma 20 minut prej.

 

  1. Ustvari si izziv

Vsak dan imej izzive, ki te peljejo do poti uspeha na vseh področjih vašega življenja. Če si ne boste sami ustvarili izzive in poskusili nove stvari, kako boste vedeli kakšen je tvoj potencial? Ko si Izbereš eno stvar, ki jo želeliš poskusiti, se je malo ustrašiš, da bi jo naredil narobe, ampak pojdi dalje. Ne bojte se neuspeha vsakič, ko se poberete po padcu, naučil si se še eno lekcijo.

 

  1. Zdravo telo, zdrav um

Slišali ste že prej, ampak ukvarjati se s športom je zelo dobro za vaše telo in vaš um. Ne samo, da vam pomaga nadzorovati svojo težo, vendar z redno telesno dejavnostjo se boriš proti zdravstvenim težavam in boleznim, povečaš si energijo in vam pomaga spati bolje. Če si kot začetnik in ne veš  kje začeti, bodi močen in prični, treniranje – vadba je tako, kot katera koli zasvojenosti . Vse se začne z majhnim odmerkom.

 

  1. Bodite pozitivni

Včasih se dogajajo slabe stvari in si ne moreš pomagati in s tem se počutiš negativno. Vendar ne dopustite, da vas negativne izkušnje opredelijo. Življenje je napolnjeno z izzivi, ki jih je zelo težko tudi včasih ustvariti pozitivno. Bodite pozitivni povsod, kjer ste lahko in tako se tudi najbolj zahtevni izzivi lažje opravijo.

 

Vaš Trening center S team

14. 1. 2016 | Novice/blog | Komentarji so izklopljeni za 5 nasvetov za štartanje tega leta, kot ste si ga zamislili
Oznake: